ABPM

Távorvosi Központ Létrehozva: 2020.12.04 Módosítva: 2021.01.29

Az ABPM, tehát a 24 órás vérnyomásmérés fontos vizsgálat a hipertónia kivizsgálásában. A 24 órás vizsgálat alkalmával a betegnek egy mobil-vérnyomásmérőt kell viselnie, ami rendszeres időközönként megméri a vérnyomást. 

 

ABPM - 24órás vérnyomásmérés - Távorvosi Központ

A 24 órás ABPM vizsgálat alatt a vérnyomásmérő 15, vagy 30 percenként méri a páciens vérnyomását. A vizsgálat segítségével a szakorvos megállapíthatja, hogy a páciensnek van-e, illetve milyen típusú magasvérnyomása van. 

A vizsgálat menete: 

Vizsgálat előtt fürödjön le a páciens, mert a 24 órás vizsgálat alatt a fürdés nehezen kivitelezhető. Maga a vizsgálat fájdalmatlan. A vérnyomásmérő mandzsettához csatlakozik egy kis kazetta, melyet rögzíthet a derekára, avgy az övére.  A mérés napközben 15 percenként, éjszaka 30 percenként történik.

Éjszaka a kazettát maga mellé helyezheti az ágyban. Méréskor igyekezzen kinyújtani karját.  A vizsgálat ideje alatt folytathatja a megszokott napi tevékenységét, munkáját és szokásos táplálkozását.

Az ABPM vérnyomásmérő felvételekor 25.000 Ft letéti díj fizetendő, melyet a készülék sértetlen állapotban történő visszahozatalakor visszakap. 

Téma szakértője

  • ABPM- Bosnyák tér

  • Specialitások:
    • magas vérnyomás diagnosztikája
    • vérnyomás kiugrások
    • vérnyomáscsökkentő terápia ellenőrzése

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat